Gazpacho-shots

Du behöver 2 st paprikor gula 1 st röd paprika 4 st tomater 1 st gurka 7 dl tomatjuice 3 dl grönsaksbuljong kall 2 msk...


4 portioner

Du behöver

  • 2 st paprikor gula
  • 1 st röd paprika
  • 4 st tomater
  • 1 st gurka
  • 7 dl tomatjuice
  • 3 dl grönsaksbuljong kall
  • 2 msk olivolja
  • vinäger
  • socker salt, peppar
  • 2 dl vodka

Gör så här

Rensa paprikorna och skär dem i små tärningar. Klyfta tomaterna. Skala och skär gurkan i små tärningar. Mixa hälften av paprikorna, halva gurkan (spara resten av gurktärningarna till garnering) och tomaterna med tomatjuice, buljong, olivolja och vinäger. Krydda. Ställ soppan kallt i ett par timmar. Tillsätt vodka. Servera i kalla glas och toppa med lite av de finhackade grönsakerna.


Kommentar:
En kall soppa som kan serveras med eller utan vodka och som fungerar som en drink och förrätt i ett.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top