Du behöver
- 25 g färsk ingefära
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 st citrongräs
- 3.5 st chilifrukt
- 2 st limefrukt finrivet skal av
- 100 g sockerärter
- 1 st purjolök
- 1 st röd paprika
- 1 st paprika gul
- 400 g laxfilé
- 500 g räkor oskalade
- olivolja
- 400 ml kokosmjölk
- 200 ml kokoskräm
- 4 dl vatten
- 1.5 st hönsbuljongtärning
- 0.5 kruka färsk koriander
- sesamolja
Gör så här
Skala ingefäran och riv den fint. Pressa vitlöksklyftorna. Ta bort de yttersta träiga bladen på citrongrässtängerna och _nhacka resten. Rensa bort kärnorna på chilifrukterna och finhacka dem. Strimla sockerärterna. Rensa och strimla purjolök och paprikor. Skär laxen i kuber. Skala räkorna. Hetta upp oljan i en kastrull. Fräs ingefära, vitlök, citrongräs och chilihack någon minut. Tillsätt kokosmjölken och -krämen med vattnet och buljongtärningarna. Låt det hela koka upp. Tillsätt grönsakerna och laxen och sjud soppan i 5 minuter. Smaka av med limeskal och hackad koriander. Trä räkorna på spett och stek dem hastigt i sesamoljan. Servera dem till soppan.