Basketbröd

Du behöver 25 g jäst 100 g smör rumsvarmt 4 dl vatten rumsvarmt 2 tsk salt 0.5 dl honung 4 dl fint rågmjöl mjöl till...


10 portioner

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 100 g smör rumsvarmt
  • 4 dl vatten rumsvarmt
  • 2 tsk salt
  • 0.5 dl honung
  • 4 dl fint rågmjöl
  • mjöl till knådning och utbak

Gör så här

Rör ihop jästen och smöret. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta till en smidig deg. Forma utan jäsning avlånga bröd (utseendet är valfritt) och lägg på bakplåtspapper på plåt. Låt jäsa ca två timmar eller till dubbel storlek under bakduk. Grädda bröden i 225 graders ugnsvärme ca 10 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top