Franskt örtmos med rökt sik

Du behöver 5.5 st potatis t ex King Edward vatten salt 1 dl crème fraîche med franska örter salt svartpeppar Att servera till: 350 g...

Tillagningstid: 20 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 5.5 st potatis t ex King Edward
  • vatten
  • salt
  • 1 dl crème fraîche med franska örter
  • salt
  • svartpeppar

Att servera till:

350 g sik nyrökt

Gör så här

1
Skala och skär potatisarna i klyftor. Lägg dem i kokande, lättsaltat vatten. Koka potatisen mjuk, beräkna att det tar cirka 10 minuter. Häll av kokvattnet och låt potatisen ånga av helt hastigt på plattan. Mosa potatisen med visparna till en elvisp. Tillsätt crème fraîche. Starta sedan vispen och kör tills moset är jämnt och fluffigt. Smaksätt med salt och peppar.

2
Rensa siken till skinn- och benfria filéer.

3
Servera moset med fisken, sallad, tomat och citron.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top