Tre sorters kål i sallad

Du behöver grönkål ett par nävar repad färsk 1 st rödkål klyfta 1 st vitkål liten bit 1 st apelsin valnötter grovhackade Dressing: 0.75 dl...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • grönkål ett par nävar repad färsk
  • 1 st rödkål klyfta
  • 1 st vitkål liten bit
  • 1 st apelsin
  • valnötter grovhackade

Dressing:

0.75 dl rapsolja
3.5 msk vitvinsvinäger
2.5 msk apelsin pressad
salt och vitpeppar
0.5 tsk kryddnejlika malen

Gör så här

1
Vispa ihop ingredienserna till salladsdressingen. Hacka den färska grönkålen och blanda i en stor salladsskål med tunt hyvlad rödkål och vitkål.

2
Skär apelsinen i små bitar och blanda med salladen.

3
Strö över grovhackade valnötter och häll på dressingen.


Kommentar:
Se länkarna för fler grönkålsrecept!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top