Fikonmarmelad

Du behöver 500 st fikon gr 3 dl cider 5 dl strösocker 1 msk syltad ingefära saft skal och av en citron 0.5 st certo...


0 portioner

Du behöver

  • 500 st fikon gr
  • 3 dl cider
  • 5 dl strösocker
  • 1 msk syltad ingefära
  • saft skal och av en citron
  • 0.5 st certo flaska

Gör så här

1
Hacka fikonen och låt dem dra i cider över natten.

2
Blanda i hackad ingefära, citron och citronskal och strösockret. Låt koka häftigt i 5 minuter.

3
Ta grytan från värmen och rör ner certo. Häll upp på rena, varma burkar.


Kommentar:
Se länkarna för fler av Susanna Lundbladhs ätliga julklappar!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top