Squash-och äppelmarmelad

Du behöver 450 st squash gr 200 st äpple gr syrligt 3.5 dl strösocker ca 300 gr saft skal och av 1 lime 3 tsk...


0 portioner

Du behöver

  • 450 st squash gr
  • 200 st äpple gr syrligt
  • 3.5 dl strösocker ca 300 gr
  • saft skal och av 1 lime
  • 3 tsk ingefära mald

Gör så här

Skala och tärna squash och äpple i små, små tärningar. Blanda äpple och squash med socker i en gryta och låt stå över natten så att frukten saftar sig. Koka frukten med skal och saft av limen och ingefära tills frukten blir genomskinlig, ca 15 min. Häll marmeladen på rena, varma burkar. Sätt på locket och förvara marmeladen svalt.


Kommentar:
Se länkarna för fler av Susanna Lundbladhs ätliga julklappar!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top