Focaccia

Du behöver 50 g jäst 1 l Ljummet vatten 1 tsk salt 0.5 dl olivolja 2 l vetemjöl 2 dl svarta oliver 100 g soltorkade...


12 portioner

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 1 l Ljummet vatten
  • 1 tsk salt
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 l vetemjöl
  • 2 dl svarta oliver
  • 100 g soltorkade tomater
  • 2 msk olivolja
  • timjan rosmarin
  • gourmetsalt eller grovt salt

Gör så här

Lös jästen i det ljumma vattnet. Tillsätt salt och olja. Rör ner vetemjöl. Det ska vara en ganska lös deg. Låt den jäsa i 40 minuter. Sätt ugnen på 175 grader. Pensla ett smörpapper med olivolja och lägg det i en ugnsform cirka 30×20 cm. Tryck ut degen i formen och fördela oliverna och strimlade soltorkade tomater ovanpå. Pensla degen med olivolja och strö över kryddor och salt. Låt jäsa 10 minuter. Grädda i 30 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top