Chokladkola

Du behöver 100 g smör 0.5 dl kakao 2 dl vispgrädde 3 dl strösocker 1 dl sirap 2 tsk vaniljsocker olja till långpannan Gör så...


1 portion

Du behöver

  • 100 g smör
  • 0.5 dl kakao
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl sirap
  • 2 tsk vaniljsocker
  • olja till långpannan

Gör så här

Mät upp allt i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och låt koka på svag värme i cirka 40 minuter. Rör om då och då under kokningen. Gör ett kulprov genom att hälla lite kolasmet i ett glas kallt vatten. När smeten går att forma till en liten kula är den klar. Häll upp smeten i en liten, oljad långpanna. Låt svalna, men markera rutorna innan kolan stelnat helt. Skär isär kolorna med lätt oljad kniv. Vira in varje bit i smörpapper. Förvara dem svalt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top