Vit chokladkonfekt

Du behöver 1 st vaniljstång 500 g marsipan 2 msk likör 200 g vit choklad 25 g kokosfett 100 g mandelspån Gör så här Dela...


40 portioner

Du behöver

  • 1 st vaniljstång
  • 500 g marsipan
  • 2 msk likör
  • 200 g vit choklad
  • 25 g kokosfett
  • 100 g mandelspån

Gör så här

Dela vaniljstången på längden och skrapa ur kornen. Knåda in dem i marsipanen för hand. Gör en grop i marsipanen, häll i och knåda in likören. Forma till en avlång rulle och dela den i 40 bitar. Rulla dem till kulor. Lägg kulorna på en bricka och tryck till dem lätt med en gaffel så att de plattas till. Täck över dem med en handduk. Låt dem torka ett par timmar i rumstemperatur. Smält vit choklad och kokosfett i vattenbad. Doppa marsipanbitarna i chokladblandningen. Rosta mandelspånen fint i torr, varm stekpanna och fördela dem på konfekten. Ställ dem svalt att stelna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top