Mandelmusslor

Du behöver 2 dl sötmandel (125 g) 200 g smör 1.5 dl strösocker 1 st ägg 4 dl vetemjöl Fyllning: Vispad grädde hjortronssylt eller tinade...


50 Ingen enhet / tomt

Du behöver

  • 2 dl sötmandel (125 g)
  • 200 g smör
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 st ägg
  • 4 dl vetemjöl

Fyllning:

Vispad grädde
hjortronssylt eller tinade frysta hjortron

Ugnstemperatur: 175 grader

Gör så här

1
Skålla och skala mandlarna. Låt dem torka väl, utspridda på en plåt. Mal dem på mandelkvarn. Rör smör och socker smidigt. Tillsätt mandlar, ägget och det mesta av mjölet. Arbeta degen på bakbordet med resten av mjölet. Låt degen vila kallt minst 1 timme.

2
Forma degen till en smal rulle. Skär den i bitar och tryck ut dem i smorda formar. Ställ dem på plåt. Grädda mandelmusslorna mitt i ugnen cirka 8 minuter. Stjälp upp kakorna ur formarna på en gång, de fastnar om de får kallna i formarna. Fyll kakorna strax före servering med en gräddklick och en tesked hjortronsylt eller fina upptinade hjortron.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top