Kaneldoftande rödvinssås

Du behöver 2 msk lök finhackad gul 1 st vitlöksklyfta finhackad 1 msk smör 2 msk tomatpuré 2.5 dl vatten 2 msk kalvfond koncentrerad 2.5...


6 portioner

Du behöver

  • 2 msk lök finhackad gul
  • 1 st vitlöksklyfta finhackad
  • 1 msk smör
  • 2 msk tomatpuré
  • 2.5 dl vatten
  • 2 msk kalvfond koncentrerad
  • 2.5 dl rödvin kraftigt
  • 1 st kanelstång
  • 2 msk smör kallt
  • 1 tsk socker
  • salt och peppar efter smak

Gör så här

Mjuka löken och vitlöken i smöret. Tillsätt tomatpuré, vatten, kalvfond och vin. Lägg i kanelstången och låt koka ihop i 15-20 minuter. Sila av och vispa i 2 msk kallt smör. Smaka av med socker, salt och peppar. Satsen är inte så stor, är du såsälskare gör du dubbel sats.


Kommentar:
Servera till lammrack, se länk nedan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top