Lammrack

Du behöver 1.5 kg lammrack eller lammkotlettrad Marinad: 1.5 dl rapsolja 3 msk balsamvinäger 2 st vitlöksklyftor hackade 2 msk rosmarin grovhackad färsk eller 2...


6 portioner

Du behöver

  • 1.5 kg lammrack eller lammkotlettrad

Marinad:

1.5 dl rapsolja
3 msk balsamvinäger
2 st vitlöksklyftor hackade
2 msk rosmarin grovhackad färsk eller 2 tsk torkad
salt och peppar

Gör så här

Vispa ihop marinaden och marinera köttet i dubbla plastpåsar över natten. Sätt ugnen på 200 grader. Tag upp köttet ur marinaden och lägg det med den kupiga sidan upp i en långpanna. Stek i ugnen 20-25 minuter beroende på hur du vill ha köttet. Låt köttet vila en stund innan du skivar upp det till små filékotletter.


Kommentar:
Servera med rostade cocktailtomater, vitlöksfräst spenat, krämig polenta och kaneldoftande rödvinssås. Se länkar nedan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top