Potatisgodis

Du behöver 1 st potatis smått och gott, 1 kg Fyllning 1: 200 g lax rökt 100 g philadelphiaost 1.5 msk riven pepparrot Fyllning 2:...


6 portioner

Du behöver

  • 1 st potatis smått och gott, 1 kg

Fyllning 1:

200 g lax rökt
100 g philadelphiaost
1.5 msk riven pepparrot

Fyllning 2:

2 st avokado
3 msk crème fraîche
0.5 st chilifrukt
2 krm salt
50 g salami

Gör så här

1
Lägg potatisarna med skal i en långpanna och baka dem i 225 graders ugn cirka 20 minuter. Ta ut dem och låt svalna.

2
Skär laxen först i strimlor och sedan i små bitar. Blanda med osten och smaksätt med färskriven pepparrot.

3
Mixa eller mosa avokadoköttet med crème fraîche. Finhacka chilifrukten och tillsätt den samt salt. Strimla korven.

4
Halvera potatisarna och lägg en liten klick fyllning på halvorna.

5
Garnera laxröran med en grön kvist och avokadoröran med korvstrimlor.


Kommentar:
Den här glöggbuffén är uppskattad till att räcka till 6-8 personer. Bjuder man fler får man öka på det varma vinet och säkert småpotatisarna också.
Kolla försäkerhets skull innehållet i salamikorvarna vid ev allergi.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top