Silltallrik

Du behöver 2 skiva bröd mörkt smör lite 8 st sill inlagda sillbitar 0.5 st rödlök 4 st ägg 8 skiva matjessill 2 msk crème...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 skiva bröd mörkt
  • smör lite
  • 8 st sill inlagda sillbitar
  • 0.5 st rödlök
  • 4 st ägg
  • 8 skiva matjessill
  • 2 msk crème fraîche
  • 0.5 st knippe gräslök
  • 8 skiva gravad lax
  • 4 st salladsblad
  • 4 msk gravlaxsås

Koriandersenapssås:

1 msk vitvinsvinäger
1 msk senap söt
2 krm salt
1 dl majsolja
2 msk koriander (eller dill)

Gör så här

1
Dela brödskivor mitt itu och bred tunt med smör på. Lägg två inlagda sillbitar på varje och strö över hackad rödlök. Koka äggen 8-9 minuter och låt kallna. Skala och skiva dem och lägg som en blomma på tallriken. Lägg på matjesbitar, en klick crème fraîche och hackad gräslök.

2
Rulla ihop laxskivorna och ställ dem på ett salladsblad på tallriken. Ringla över lite sås och servera eventuellt mer vid sidan om.

3
Koriandersenapssås:

4
Rör samman vinäger, senap och salt. Rör i oljan droppvis tills såsen “tar” sig. Tillsätt hackad koriander.


Kommentar:
Klicka på länkarna för fler recept från Icakurirens julbord.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top