Cheddarbullar

Du behöver 50 g jäst 5 dl vatten 1/2 dl olja 2 msk vit baksirap 1 tsk salt 75-100 g grovriven cheddarost 2 1/2 dl...


16 portioner

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 1/2 dl olja
  • 2 msk vit baksirap
  • 1 tsk salt
  • 75-100 g grovriven cheddarost
  • 2 1/2 dl fint rågmjöl
  • ca 12-13 dl vetemjöl special
  • Till pensling:
  • 1 vispat ägg
  • 25 g riven cheddarost

Gör så här

1
Smula ner jästen i en skål. Ljumma vattnet till 37 grader, häll i olja, sirap och salt och häll den ljumma väts-kan över jästen. Rör om tills jästen lösts upp. Rör i osten och sedan mjölet, lite i taget, och knåda till en smidig deg. Låt den jäsa under duk cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.

2
Dela degen i 16-18 bitar. Rulla dem till bullar och lägg dem på bakplåtspapper på en plåt. Låt jäsa 20-25 minuter. Pensla med ägg, strö med lite riven cheddarost och grädda mitt i ugnen 15-20 minuter tills bullarna är genomgräddade. Låt dem svalna på galler under duk.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top