Isberg

Du behöver 100 g ljus blockchoklad 50 g kokosfett 100 g hasselnötsmassa från ask 50 g flagade hasselnötskärnor Gör så här Bryt chokladen i bitar...


40 portioner

Du behöver

  • 100 g ljus blockchoklad
  • 50 g kokosfett
  • 100 g hasselnötsmassa från ask
  • 50 g flagade hasselnötskärnor

Gör så här

Bryt chokladen i bitar och dela kokosfettet i stavar. Lägg bägge sorter i bunke med pip och mikra dem smälta 60 + 30 (+ 15) sekunder på högsta effekt. Rör om väl mellan mikringarna. Blanda i nötmassan, rör tills den också smält. Strö hälften av nötflingorna i bottnen på isfacken, två isfacksflak går åt. Häll chokladmassa till halva isbitshöjden i facken. Strö på resten av flagorna och fyll upp med chokladmassa. Ställ isfacksflaken i frysen tills du ska njuta godiset. Skeva då facken så chokladbitarna bryts loss och stjälp upp. Tinar på 5 minuter och blir då daggiga på ytan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top