Fias mjuka pepparkaka

Du behöver 2 st ägg 1 msk smält smör eller margarin 3 dl gräddfil 6 dl vetemjöl 1 pkt brun farin (500 g) 1 msk...


12 portioner

Du behöver

  • 2 st ägg
  • 1 msk smält smör eller margarin
  • 3 dl gräddfil
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 pkt brun farin (500 g)
  • 1 msk malen nejlika
  • 1 msk kanel
  • 1 tsk bikarbonat

Gör så här

Rör samman alla ingredienser och häll i en smord och bröad springform (24 cm) Grädda i 170 grader, 50-60 min. Pudra över florsocker och garnera gärna med hela kardemummakärnor på den svala kakan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top