Kokta rödbetor i kanel och apelsin

Du behöver 6 st rödbetor stora 4 st kanelstänger 5 st nejlika hela 1 st apelsin 1.25 dl ättiksprit 1.5 dl socker Gör så här...


12 portioner

Du behöver

  • 6 st rödbetor stora
  • 4 st kanelstänger
  • 5 st nejlika hela
  • 1 st apelsin
  • 1.25 dl ättiksprit
  • 1.5 dl socker

Gör så här

Borsta rödbetorna, lägg dem i en kastrull och täck nätt och jämnt med lättsaltat vatten. Koka i ca 30 min med kanel, nejlikor och den oskalade tvättade apelsinen i klyftor. Sila av spadet och spara 5 dl. Spara kanelstängerna för dekor. Spola rödbetorna i kallt vatten, skala dem och skär i klyftor. Koka upp spadet och lägg i resterande ingredienser och låt det få ett snabbt uppkok. Tillsätt rödbetorna och låt svalna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top