Långängens grova bröd

Du behöver 3 dl vetemjöl 1.5 dl grahamsmjöl 1 dl grovt rågmjöl 1 dl vetekross 5 dl filmjölk 2 tsk bikarbonat 1 dl ljus sirap...


12 portioner

Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 1.5 dl grahamsmjöl
  • 1 dl grovt rågmjöl
  • 1 dl vetekross
  • 5 dl filmjölk
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 st brödkrydda
  • 1 tsk salt
  • 0.5 dl linfrön
  • 0.5 dl russin
  • 0.5 dl solrosfrön
  • 0.5 dl hasselnötter

Gör så här

Rör samman alla ingredienser till en smidig smet. Häll den i en smord rak 1,5 liters brödform. Grädda i 175 grader ca 60 min.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top