Ris à la Malta med stjärnanis och hallon

Du behöver 2.5 dl ris rundkornigt 5 dl vatten 1 tsk salt 9.5 dl mjölk 5 st stjärnanis hela 5 dl grädde 4.5 msk socker...


12 portioner

Du behöver

  • 2.5 dl ris rundkornigt
  • 5 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 9.5 dl mjölk
  • 5 st stjärnanis hela
  • 5 dl grädde
  • 4.5 msk socker
  • 2 msk vaniljsocker

Rårörda hallon:

500 g hallon djupfrysta
1.5 dl florsocker

Gör så här

1
Koka riset enligt paketets anvisningar med stjärnanisen. Låt gröten svalna. Vispa grädden och smaksätt med sockret. Blanda grädde och gröt i en stor skål och ställ den kallt.

2
Lägg hallon och florsocker i en kastrull. Rör tills allt blandats väl och tjocknat. Får ej koka.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top