Rödbetskaka

Du behöver 4 st ägg 4.5 dl socker rödbetor (ca 350 g) 2.25 dl rapsolja (eller annan neutral olja) 3.5 dl vetemjöl 1 dl kokos...


12 portioner

Du behöver

  • 4 st ägg
  • 4.5 dl socker
  • rödbetor (ca 350 g)
  • 2.25 dl rapsolja (eller annan neutral olja)
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 1 dl kokos
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk stött kardemumma
  • 0.5 dl valnötter grovt hackade

Glasyr:

50 g mjukost naturell
philadelphiaost eller
1 dl florsocker

Gör så här

Skala och riv rödbetorna. Vispa ägg och socker. Tillsätt rödbetor och olja. Blanda samman övriga ingredienser i en separat skål och rör sedan ned det i smeten. Grädda i en smord och bröad springform (24 cm) i 175 grader, ca 60 min. Låt kakan svalna och rör ihop glasyren och bred den över kakan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top