Vridna baguetter

Du behöver 2 l vetemjöl (gärna special) 50 g jäst 1 l vatten 1 msk salt Gör så här Lös jästen i fingervarmt, 37 grader,...


4 portioner

Du behöver

  • 2 l vetemjöl (gärna special)
  • 50 g jäst
  • 1 l vatten
  • 1 msk salt

Gör så här

Lös jästen i fingervarmt, 37 grader, vatten. Blanda i mjöl och salt. Arbeta degen slät och tills den nätt och jämnt släpper degbunkens kanter, ca 10 min eller ca 5 min i maskin. l Täck bunken med en bakduk och låt jäsa i ca 1 tim. Ös ut degen på ett mjölat bakbord och platta ut degen till en rektangel. Knåda ej! Skär degen vågrätt till fyra längder. Vrid varje längd på det mjölade bordet och flytta över till bakplåtspappersklädda plåtar. Låt jäsa ca 15 min på plåten. Grädda i 250 grader i 10 min och sänk sedan temperaturen till 200 grader och grädda i ytterligare ca 15 min.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top