Crostini med tre pålägg

Du behöver 1 st baguette (65 cm) 1 st vitlökssmör rör 0.75 dl tapenade svart 40 st pinjekärnor 0.75 dl ajvar 20 st gröna pimientooliver...

Tillagningstid: 20 minuter
60 portioner

Du behöver

  • 1 st baguette (65 cm)
  • 1 st vitlökssmör rör
  • 0.75 dl tapenade svart
  • 40 st pinjekärnor
  • 0.75 dl ajvar
  • 20 st gröna pimientooliver
  • grovleverpastej ca 100 g
  • 20 st persiljeblad

Gör så här

1
Skiva kallnade baguetter i 60 skivor, knappt centimertjocka, rada upp på plåt och vitlökssmöra ovansidorna. Grädda 10-12 minuter i 225-gradig ugn till rostad färg. Tag ut, låt svalna.

2
Bred 20 skivor med olivpasta och garnera med pinjefrön, Bred ytterligare 20 med ajvar, som får en rödgrön oliv på sig. Bägge sorter kan vänta ett par timmar i rumstemperatur. Sista sorten, leverpastej med persilja, måste ätas snarast, annars torkar pastejen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top