Sallad med ost och valnötter

Du behöver blandad sallad t ex rosé, frisée och escarole 3.5 st blekselleristjälk 0.5 st gurka 0.5 st grön paprika 0.5 st röd paprika 150...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • blandad sallad t ex rosé, frisée och escarole
  • 3.5 st blekselleristjälk
  • 0.5 st gurka
  • 0.5 st grön paprika
  • 0.5 st röd paprika
  • 150 g cheddarost
  • 100 g valnötskärnor
  • 1/2-1 st apelsin

Salladdressing:

valnötsolja
2.5 msk vitvinsvinäger
1 msk apelsin pressad
1 tsk apelsinskal finrivet
salt och grovmalen vitpeppar
1 tsk senap ljus fransk

Gör så här

1
Skölj salladsbladen, torka dem och riv dem i bitar. Lägg i en stor skål. Skiva blekselleristjälkarna tunt och skär gurkan i halvmånformade skivor. Kärna ur och hacka paprikorna, skär osten i sockerbitsstora bitar och hacka valnötterna grovt. Skala apelsinen, halvera den och skär i halvmånformade skivor. Skär dem i mindre bitar.

2
Blanda ner grönsaker, ost och nötter i salladen. Vispa ihop ingredienserna till dressingen och häll över salladen. Låt den stå svalt innan serveringen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top