Äppel- och fikonpaj

Du behöver 4 st äpplen stora 6 st fikon färska 50 g smör 0.5 dl socker Till täcket: 200 g mandelmassa 2 st ägg 0.5...


6 portioner

Du behöver

  • 4 st äpplen stora
  • 6 st fikon färska
  • 50 g smör
  • 0.5 dl socker

Till täcket:

200 g mandelmassa
2 st ägg
0.5 dl vetemjöl
50 g smält smör

Gör så här

1
Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Smält smöret i en stekpanna och tillsätt socker. Stek äppelklyftorna på medelstark värme några min så de blir lite mjuka men inte mosiga. Häll upp äpplena i en lätt smord ugnssäker form. Skölj och skär fikonen i mindre bitar och blanda med äppelklyftorna. Riv mandelmassan grovt på rivjärn eller matberedarens rivskiva och rör i äggen ett i taget. Tillsätt mjöl och till sist smöret. Bred smeten över äpplen och fikon. Grädda pajen mitt i ugnen i 200°C ca 30 min eller tills den är vackert brun.

2
Servera pajen avsvalnad med vaniljglass eller vispad grädde.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakuriren.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top