Du behöver
- citrusfrukter (t ex 3 apelsiner eller 2 apelsiner plus 1 citron)
- 4 dl vatten
- syltsocker (1 msk vaniljsocker)
Gör så här
1
Tvätta och skrubba frukterna noga under rinnande varmt vatten. Skala av det gula ytskiktet med en potatisskalare och skär skalet i tunna strimlor.
2
Skär bort det vita mellanskiktet, som inte ska användas, med en vass kniv. Dela frukterna i fyra delar och skär dem i tunna skivor.
3
Lägg skal och fruktkött i en rymlig kastrull. Tillsätt vattnet. Koka alltsammans cirka 30 minuter.
4
Tillsätt syltsockret. Rör om och koka kraftigt, 5-10 minuter. Smaksätt eventuellt med vaniljsocker.
5
Häll upp marmeladen på väl rengjorda glasburkar. Förslut dem väl och vänd burkarna upp och ner under tiden de svalnar. Förvara marmeladen med locket upp i kyl eller sval.