Lättgjord citrusmarmelad

Du behöver citrusfrukter (t ex 3 apelsiner eller 2 apelsiner plus 1 citron) 4 dl vatten syltsocker (1 msk vaniljsocker) Gör så här 1 Tvätta...


0 portioner

Du behöver

  • citrusfrukter (t ex 3 apelsiner eller 2 apelsiner plus 1 citron)
  • 4 dl vatten
  • syltsocker (1 msk vaniljsocker)

Gör så här

1
Tvätta och skrubba frukterna noga under rinnande varmt vatten. Skala av det gula ytskiktet med en potatisskalare och skär skalet i tunna strimlor.

2
Skär bort det vita mellanskiktet, som inte ska användas, med en vass kniv. Dela frukterna i fyra delar och skär dem i tunna skivor.

3
Lägg skal och fruktkött i en rymlig kastrull. Tillsätt vattnet. Koka alltsammans cirka 30 minuter.

4
Tillsätt syltsockret. Rör om och koka kraftigt, 5-10 minuter. Smaksätt eventuellt med vaniljsocker.

5
Häll upp marmeladen på väl rengjorda glasburkar. Förslut dem väl och vänd burkarna upp och ner under tiden de svalnar. Förvara marmeladen med locket upp i kyl eller sval.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top