Scones med färska kryddor

Du behöver 1 st rosmarinkvist basilikablad en knippe 5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 0.5 tsk salt 50 g smör 2 dl mjölk Gör så...

Tillagningstid: 20 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 1 st rosmarinkvist
  • basilikablad en knippe
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 50 g smör
  • 2 dl mjölk

Gör så här

1
Blanda mjöl, bakpulver och salt med finhackad rosmarin och basilika.

2
Finfördela smöret i blandningen och tillsätt mjölken. Arbeta snabbt samman allt till en deg.

3
Dela degen i två delar och klappa ut till längder på en bakpappersklädd plåt. Skåra varje längd i fyra delar och nagga dem. Grädda i 8-10 min i 250 grader.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top