Sallad med paprika och räkor

Du behöver 4 st paprikor i olika färger 1 st blekselleri litet stånd 300 g räkor (frysta), skalade 0.5 dl balsamicovinäger god jungfruolja salt ca...


4 portioner

Du behöver

  • 4 st paprikor i olika färger
  • 1 st blekselleri litet stånd
  • 300 g räkor (frysta), skalade
  • 0.5 dl balsamicovinäger god
  • jungfruolja
  • salt ca 1 tsk

Gör så här

1
Halvera och kärna ur paprikorna. Skär dem i strimlor och sedan i små tärningar. Skär av den tjocka trådiga bottenplattan på selleriståndet, putsa stjälkarna och skär dem i skivor.

2
Hit kan salladen förberedas i förväg.

3
Blanda selleri och paprikatärningar med de nätt och jämnt tinade räkorna. Fördela på 4 förrättstallrikar.

4
Droppa på balsamicovinäger, därefter olja och strö på en liten nypa salt. Servera med gott (italienskt) bröd till. (Obs! Välj bröd till som passar vid ev. allergi)


Kommentar:
Klicka på länkarna för övriga rätter i menyn.
Menyn kan förberedas och lagas till 4 personer på mindre än 45 minuter. Carlo Barsotti vill därmed bevisa sin – och Slow Foods – tes att god mat inte behöver vara en fråga om tid och mycket pengar, utan handlar om kvalitet.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top