Du behöver
- 4 st paprikor i olika färger
- 1 st blekselleri litet stånd
- 300 g räkor (frysta), skalade
- 0.5 dl balsamicovinäger god
- jungfruolja
- salt ca 1 tsk
Gör så här
1
Halvera och kärna ur paprikorna. Skär dem i strimlor och sedan i små tärningar. Skär av den tjocka trådiga bottenplattan på selleriståndet, putsa stjälkarna och skär dem i skivor.
2
Hit kan salladen förberedas i förväg.
3
Blanda selleri och paprikatärningar med de nätt och jämnt tinade räkorna. Fördela på 4 förrättstallrikar.
4
Droppa på balsamicovinäger, därefter olja och strö på en liten nypa salt. Servera med gott (italienskt) bröd till. (Obs! Välj bröd till som passar vid ev. allergi)
Klicka på länkarna för övriga rätter i menyn.
Menyn kan förberedas och lagas till 4 personer på mindre än 45 minuter. Carlo Barsotti vill därmed bevisa sin – och Slow Foods – tes att god mat inte behöver vara en fråga om tid och mycket pengar, utan handlar om kvalitet.