Äppelcappuccino

Du behöver 2 st äpplen fint tärnade 6 dl vatten 1 dl strösocker 2 msk potatismjöl 1.5 dl lättmjölk kanel Gör så här 1 Koka...


4 portioner

Du behöver

  • 2 st äpplen fint tärnade
  • 6 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk potatismjöl
  • 1.5 dl lättmjölk
  • kanel

Gör så här

1
Koka äpplen, vatten och socker tills smaken på äpplena frigörs. Dock ej så länge att det blir äppelmos av det hela.

2
Rör potatismjölet med kallt vatten. Vispa ner vätskan i soppan. Dra kastrullen från värmen. Värm mjölken samtidigt som du vispar (elvisp) den kraftigt till skum. Häll upp soppan i glas och skeda över mjölken. Garnera med kanel. Servera genast.


Kommentar:
Receptet är av konditor Maggan Eriksson Åslin. Se länkarna för fler fruktiga desserter av Maggan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top