Portionsbröd

Du behöver 5 dl mjölk 50 g jäst 2 msk olivolja 1 tsk salt 250 g kesella lätt 3 dl grahamsmjöl 1 l vetemjöl 2...


24 portioner

Du behöver

  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 250 g kesella lätt
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 1 l vetemjöl
  • 2 msk mjölk till pensling
  • gourmetsalt

Gör så här

1
Värm mjölken fingervarmt (37 grader). Smula jästen i en degbunke och rör den slät med olja, salt och degvätska. Blanda i kesella. Tillsätt grahamsmjölet och det mesta av vetemjölet. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk cirka 30 minuter.

2
Knåda degen, dela den i lika stora delar och forma dem till runda bullar. Lägg dem på en plåt täckt med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare 30 minuter.

3
Pensla dem med mjölk och strö över gourmetsalt. Grädda bröden i mitten av ugnen tills de blivit gyllenbruna. Det tar 10-12 minuter i 225-250 graders ugnsvärme. Låt svalna under bakduk.


Kommentar:
Tips!
En färskost till nygräddat bröd är ett nyttigare alternativ till smör. Hacka ner gräslök eller någon god färsk örtkrydda i kesella gourmet. Smaka av med salt och peppar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top