Lemon curd

Du behöver 125 g smör 2.5 dl strösocker 3 st ägg 3 st citron Gör så här Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker och...


1 portion

Du behöver

  • 125 g smör
  • 2.5 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 3 st citron

Gör så här

Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker och rör om, helst med en träsked, tills allt är blandat. Vispa äggen. Ta av kastrullen och tillsätt äggvispet genom sil ner i smörblandningen.Vispa hela tiden. Riv skalet av en citron och pressa saften ur alla tre. Tillsätt skal och saft i äggblandningen och sjud i cirka 15 minuter. Rör hela tiden. Häll upp lemon curd i små, väl rengjorda glasburkar och förslut. Den håller sig cirka 1 månad i kylskåp.


Kommentar:
Tips!
Gott så det förslår, använd den som fyllning i rulltårtor, sockerkaka, bullar eller muffins. Den är också jättegod på nyrostat bröd.
Citrusfrukter har många användningsområden. Prova att laga våra smarriga desserter och goda marinader och inläggningar!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top