Pitabröd

Du behöver 30 g jäst 3 dl vatten 6.5 dl vetemjöl 1 dl grahamsmjöl 1 tsk salt Gör så här Smula ner jästen i en...

Tillagningstid: 20 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 30 g jäst
  • 3 dl vatten
  • 6.5 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1 tsk salt

Gör så här

Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet fingervarmt. Slå det över jästen och lös den. Tillsätt de båda mjölsorterna och salt. Arbeta ihop en bra och smidig deg. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den för hand i cirka 5 minuter. Dela degen i åtta lika stora delar. Forma dem till runda, jämna och släta bullar. Sätt ugnen på 225 grader. Låt bullarna jäsa under bakduk på dragfri plats i cirka 10 minuter. Kavla ut varje bulle till runda tunna kakor cirka 15 cm i diameter. De måste vara jämntjocka. Grädda dem tre åt gången på papprad plåt mitt i ugnen i cirka 5-7 minuter tills de svällt upp och fått fin färg. Låt dem svalna på galler utan bakduk.


Kommentar:
Ur den egna lunchlådan vet du vad du får och styr själv smak och nyttighet. Enklaste sättet att fixa mat till lådan är att laga lite mer till middag.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top