Blandad svamp i soppa

Du behöver 250 g champinjoner 1 l vatten 3 msk grönsaksfond 0.5 dl rotselleri fint tärnad 2 st schalottenlökar fint hackade, eller gul lök 3...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 250 g champinjoner
  • 1 l vatten
  • 3 msk grönsaksfond
  • 0.5 dl rotselleri fint tärnad
  • 2 st schalottenlökar fint hackade, eller gul lök
  • 3 msk rapsolja eller smör
  • 4 msk vetemjöl vetemjöl
  • 0.5 dl purjolök finstrimlad
  • salt nymalen vitpeppar
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • äggula
  • bladpersilja hackad

Gör så här

1
Använder du färsk svamp ska den ansas, skivas och fräsas vackert brun i stekpanna.

2
Koka upp vatten och fond. Lägg i sellerin. Låt koka cirka 10 minuter.

3

4
Fräs den hackade löken i olja eller smör i en kastrull. Pudra över mjölet under omrörning och späd med selleribuljongen. Lägg i purjo och svamp och låt koka 2-3 minuter under omrörning. Smaksätt med salt och peppar.

5

6
Vispa ihop grädde och äggula. Ta kastrullen från värmen och rör ner gräddblandningen i soppan som inte får koka mer för då skär den sig och blir flockig. Strö på persilja.


Kommentar:
Efter soppan passar det utmärkt med pösiga pannkakor i ugn.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top