Du behöver
- 1 dl vetemjöl
- 50 g smör eller margarin
- 1 msk vatten
- Till varje portion:
- en skiva chèvre – getost av fransk typ (finns även svensktillverkad)
- 2-3 msk finhackad rödlök
- 2-3 olivoljeinlagda soltorkade
- tomater
- lite krossad rosépeppar
- 1/2-1 msk flytande honung
- 1 pressad – inte så stor – vitlöksklyfta
- färska timjankvistar
Gör så här
1
Hacka ihop mjöl och matfett till smuldeg. Tillsätt vatten och arbeta ihop till jämn deg.
2
Kavla ut den (eventuellt mellan två plastfolieark). Ta ut 6 rundlar, cirka 8 cm i diameter. Eller rätta storlek och form efter chèvreskivorna.
3
Nagga rundlarna med en gaffel. Grädda i 200 grader cirka 10 minuter. Låt flarnen kallna. Lägg upp dem på tallrikar med en skiva getost och hackad rödlök på varje flarn.
4
Placera soltorkade tomater, strödda med rosépeppar bredvid. Häll på lite honung, blandad med vitlök, och ringla också vitlökshonung bredvid på tallriken.
5
Garnera till sist med timjankvist.