Chèvre på flarnbottnar

Du behöver 1 dl vetemjöl 50 g smör eller margarin 1 msk vatten Till varje portion: en skiva chèvre – getost av fransk typ (finns...


6 portioner

Du behöver

  • 1 dl vetemjöl
  • 50 g smör eller margarin
  • 1 msk vatten
  • Till varje portion:
  • en skiva chèvre – getost av fransk typ (finns även svensktillverkad)
  • 2-3 msk finhackad rödlök
  • 2-3 olivoljeinlagda soltorkade
  • tomater
  • lite krossad rosépeppar
  • 1/2-1 msk flytande honung
  • 1 pressad – inte så stor – vitlöksklyfta
  • färska timjankvistar

Gör så här

1
Hacka ihop mjöl och matfett till smuldeg. Tillsätt vatten och arbeta ihop till jämn deg.

2
Kavla ut den (eventuellt mellan två plastfolieark). Ta ut 6 rundlar, cirka 8 cm i diameter. Eller rätta storlek och form efter chèvreskivorna.

3
Nagga rundlarna med en gaffel. Grädda i 200 grader cirka 10 minuter. Låt flarnen kallna. Lägg upp dem på tallrikar med en skiva getost och hackad rödlök på varje flarn.

4
Placera soltorkade tomater, strödda med rosépeppar bredvid. Häll på lite honung, blandad med vitlök, och ringla också vitlökshonung bredvid på tallriken.

5
Garnera till sist med timjankvist.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top