Amerikanska chokladcookies

Du behöver 200 g smör eller margarin 4.5 dl farinsocker 0.75 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 6.5 dl havregryn 2 st ägg 3 dl mjöl...

Tillagningstid: 20 minuter
24 portioner

Du behöver

  • 200 g smör eller margarin
  • 4.5 dl farinsocker
  • 0.75 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 6.5 dl havregryn
  • 2 st ägg
  • 3 dl mjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bikarbonat
  • 350 g mörk blockchoklad grovhackad

Gör så här

1
Blanda smör, farinsocker, strösocker och vaniljsocker i en bunke och rör tills det blivit en krämig konsistens. Tillsätt havregryn.

2
Vispa upp äggen lätt och rör ihop med smörblandningen.

3
Blanda mjöl, salt och bikarbonat och knåda ihop med den övriga smeten. Tillsätt blockchokladen och arbeta ihop till en smidig deg. Klicka ut smeten med en matsked på bakplåtspapper med gott om mellanrum och tryck till dem. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 150 grader i 10-15 minuter.


Kommentar:
Tips!
En härlig caffè latte gör du själv med starkt kaffe och varm mjölk. Skummet får du genom att koka lite mjölk samtidigt som du vispar. Servera den i ett högt glas och toppa med skummet.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top