Brödsnurra med fårost

Du behöver 50 g jäst 5 dl vatten 1.5 tsk salt 2 msk olja 2 dl grahamsmjöl vetemjöl ca 10 dl 100 g fårost 0.5...


10 portioner

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 1.5 tsk salt
  • 2 msk olja
  • 2 dl grahamsmjöl
  • vetemjöl ca 10 dl
  • 100 g fårost
  • 0.5 dl finhackade färska örter t ex oregano eller timjan

Gör så här

1
Smula jästen i en bunke. Häll på fingervarmt vatten. Blanda i salt, olja, graham och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen smidig. Låt jäsa minst en halvtimme, gärna längre.

2
Sätt ugnen på 225 grader. Ta upp degen på mjölat bakbord. Kavla/ platta ut den till en platta, cirka 1/2 cm tjock. Skär ut 10 rundlar med cirka 15 cm i diameter (använd till exempel ett tefat som mall). Lägg på smulad fårost och örtkrydda. Rulla ihop rundlarna, vrid dem och sno ihop till en ring. Lägg att jäsa cirka 20 minuter på bakplåtspapperklädd plåt. Grädda cirka 10 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top