Du behöver
- 50 g jäst
- 5 dl vatten
- 1.5 tsk salt
- 2 msk olja
- 2 dl grahamsmjöl
- vetemjöl ca 10 dl
- 100 g fårost
- 0.5 dl finhackade färska örter t ex oregano eller timjan
Gör så här
1
Smula jästen i en bunke. Häll på fingervarmt vatten. Blanda i salt, olja, graham och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen smidig. Låt jäsa minst en halvtimme, gärna längre.
2
Sätt ugnen på 225 grader. Ta upp degen på mjölat bakbord. Kavla/ platta ut den till en platta, cirka 1/2 cm tjock. Skär ut 10 rundlar med cirka 15 cm i diameter (använd till exempel ett tefat som mall). Lägg på smulad fårost och örtkrydda. Rulla ihop rundlarna, vrid dem och sno ihop till en ring. Lägg att jäsa cirka 20 minuter på bakplåtspapperklädd plåt. Grädda cirka 10 minuter.