Christers frukostbröd

Du behöver 4 dl kallt vatten 25 g jäst 1 tsk salt 2 msk olja vetemjöl ca 9 dl Gör så här 1 Rör ner...


1 portion

Du behöver

  • 4 dl kallt vatten
  • 25 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olja
  • vetemjöl ca 9 dl

Gör så här

1
Rör ner jästen i det kalla vattnet. Blanda ner salt och olja, därefter lite i taget av mjölet tills degen släpper bunken.

2
Smörj en avlång form, cirka två liter, eller klä den med bakplåtspapper. Lägg i degen, den behöver inte formas. Täck formen med plastfolie eller en handduk. Ställ in formen i kylskåpet i minst sex timmar.

3
Ta ut formen och ta av folien. Ställ in den i nedre delen av ugnen och sätt värmen på 200 grader. Brödet är klart efter ca 35 minuter. Stjälp upp brödet och låt det kallna på ett galler.

4
Energiförbrukning 0,71kWh.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top