Tomatsoppa med basilika

Du behöver 2 st gula lökar 1.5 st vitlöksklyftor fint hackade 1 msk olja 1 pkt krossade tomater (500 g) eller 8-10 färska skållade och...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st gula lökar
  • 1.5 st vitlöksklyftor fint hackade
  • 1 msk olja
  • 1 pkt krossade tomater (500 g) eller 8-10 färska skållade och skalade
  • 2 tärning grönsaksbuljong
  • 6 dl vatten
  • 0.5 dl matlagningsgrädde
  • 0.5 dl basilika fryst eller färsk hackad
  • 3 dl pasta kokt
  • peppar nymalen och kanske lite salt

Gör så här

Skala och hacka löken. Värm oljan och fräs lök och vitlök tills den blir glansig. Tillsätt tomatkross, buljongtärningar och vatten. Låt koka cirka 20 minuter. Tillsätt grädde, basilika och pasta. Hetta upp soppan och smaka av. Servera gärna med fårostsnurror.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top