Du behöver
- 25 g jäst
- 5 dl Ljummet vatten
- 1 msk strösocker
- 0.5 msk salt
- 2 msk olja
- 1 dl solrosfrön + några att strö över
- 250 g färsk spenat hackad eller 200 g fryst, hackad
- 4 dl grahamsmjöl
- 1 l vetemjöl
Pensling:
mjölk
Gör så här
1
Lös jästen i det ljumma vattnet. Tillsätt socker, salt, olja och solrosfrön.
2
Skölj och finhacka den färska spenaten (eller tina den frysta).
3
Tillsätt spenat, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet till degvätskan. Arbeta ihop det hela till en smidig deg. Låt den jäsa i cirka 40 minuter.
4
Sätt ugnen på 225 grader.
5
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i sex delar. Forma delarna till avlånga baguetter som du vrider ett par varv.
6
Lägg över dem på en papprad plåt och låt dem jäsa i ytterligare 10 minuter.
7
Pensla dem med mjölk och strö på solrosfrön. Grädda bröden i 15-20 minuter och servera dem nybakade och varma till soppan! (se länken)
För fler goda gröna recept, klicka på länkarna.