Snurriga spenatbaguetter

Du behöver 25 g jäst 5 dl Ljummet vatten 1 msk strösocker 0.5 msk salt 2 msk olja 1 dl solrosfrön + några att strö...


6 portioner

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 5 dl Ljummet vatten
  • 1 msk strösocker
  • 0.5 msk salt
  • 2 msk olja
  • 1 dl solrosfrön + några att strö över
  • 250 g färsk spenat hackad eller 200 g fryst, hackad
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 1 l vetemjöl

Pensling:

mjölk

Gör så här

1
Lös jästen i det ljumma vattnet. Tillsätt socker, salt, olja och solrosfrön.

2
Skölj och finhacka den färska spenaten (eller tina den frysta).

3
Tillsätt spenat, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet till degvätskan. Arbeta ihop det hela till en smidig deg. Låt den jäsa i cirka 40 minuter.

4
Sätt ugnen på 225 grader.

5
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i sex delar. Forma delarna till avlånga baguetter som du vrider ett par varv.

6
Lägg över dem på en papprad plåt och låt dem jäsa i ytterligare 10 minuter.

7
Pensla dem med mjölk och strö på solrosfrön. Grädda bröden i 15-20 minuter och servera dem nybakade och varma till soppan! (se länken)


Kommentar:
För fler goda gröna recept, klicka på länkarna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top