Läsar-recept

Potatissoppa de clou

Du behöver 9 st sparrispotatis (en fast, mycket smakrik sort som är avlång till formen) 1.5 st paprikor gärna olika färger 1.5 st vitlök klyftor...


4 portioner

Du behöver

  • 9 st sparrispotatis (en fast, mycket smakrik sort som är avlång till formen)
  • 1.5 st paprikor gärna olika färger
  • 1.5 st vitlök klyftor
  • 2 st schalottenlökar
  • 1 st purjolök o cm av det gröna på en
  • 1 st röd spansk peppar
  • 1 st burk musslor ( 225 g)
  • 2 msk olivolja smakrik
  • 1 l vätska
  • 1 tsk tomatpuré
  • 1 msk hummerfond
  • 1 st burk majs ( 185 g)
  • basilika till garnering
  • salt peppar, paprikapulver

Gör så här

1
Skala potatisen och skiva den i 5 mm tjocka skivor. Skölj, kärna ur och tärna paprikan. Skala och hacka vitlök och schalottenlök. Skölj, kärna ur och strimla pepparfrukten.

2
Häll av musslorna och spara spadet. Fräs grönsakerna i ett par min i olivolja i en gryta stor nog för soppkok. Lägg i potatisen och låt stekas med ytterligare ett par min. Häll över vätskan och tillsätt tomatpuré och fond. Låt koka upp och sjud under lock 10-15 min.

3
Tillsätt musslorna och avrunnen majs. Smaka av soppan med salt och peppar. Om färgen är lite klen kan man förstärka den med paprikapulver som sätts till mot slutet. Klipp lite av örtkryddorna över soppan innan den serveras.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top