Anisskorpor

Du behöver 2 msk flytande honung 1 st pecannötter ca 70 gram 100 g smör 2 st ägg 1.5 dl socker apelsin rivet skal av...


40 portioner

Du behöver

  • 2 msk flytande honung
  • 1 st pecannötter ca 70 gram
  • 100 g smör
  • 2 st ägg
  • 1.5 dl socker
  • apelsin rivet skal av en
  • 0.5 tsk anis stött
  • 5 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver

Gör så här

1
Smält honungen i en liten kastrull på medelvarm platta. Lägg i pecannötterna och rör hela tiden. När nötterna är blanka och vackert gyllenbruna är de klara. Lägg att svalna på bakplåtspapper.

2
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och låt svalna. Tvätta apelsinen och riv skalet (ej det vita!). Skär pecannötterna i små bitar med en vass kniv. Stöt anisen i en mortel. Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt det smälta smöret. Blanda vetemjöl, bakpulver, rivet apelsinskal, anis och pecannötter. Tillsätt blandningen till äggsmeten lite i taget och arbeta samman till en deg. Rulla ut degen till tre längder och lägg på plåt med bakplåtspapper. Platta till längderna något med handen.

3
Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.Ta ut plåten, sänk värmen till 175 grader och skär genast längderna i smala, sneda bitar. Rosta skorporna med en av snittytorna uppåt i ca 5 minuter. Ta ut plåten och vänd på varje skorpa och rosta den andra snittytan i ca 5 minuter. Stäng av värmen och låt skorporna rostas ytterligare en stund.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top