Gräddiga tomater

Du behöver 4 st stora tomater 1 st gul lök 2 msk smör 2 tsk strösocker flingsalt svartpeppar nymalen 8 msk ströbröd 4 msk parmesanost...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st stora tomater
  • 1 st gul lök
  • 2 msk smör
  • 2 tsk strösocker
  • flingsalt
  • svartpeppar nymalen
  • 8 msk ströbröd
  • 4 msk parmesanost riven
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • basilikablad

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader. Halvera tomaterna från sidan. Skiva löken och smält smöret i en stekpanna. Låt löken mjukna utan att ta färg. Lägg i tomathalvorna. Låt dem snabbt få färg, 1 minut på varje sida. Strö över lite socker. Fördela löken och tomaterna i en ugnsfast form. Salta och peppra. Blanda ströbrödet med parmesanosten och strö över tomaterna. Häll grädden runtom och grädda i ugnen cirka 20 minuter. Ta ut dem och strö över basilikabladen. Servera genast.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top