Rosmarinsky

Du behöver 1 st morot 1 bitar rotselleri (ca 50 g) 4 st schalottenlökar 2 st vitlöksklyftor 1 msk smör 3 dl köttbuljong 2 msk...


4 portioner

Du behöver

  • 1 st morot
  • 1 bitar rotselleri (ca 50 g)
  • 4 st schalottenlökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • 3 dl köttbuljong
  • 2 msk balsamvinäger
  • 0.5 dl rödvinsvinäger
  • 1 msk soja
  • 1 tsk socker
  • 0.5 dl portvin
  • 0.5 msk majsstärkelse (maizena)
  • salt och peppar
  • 1 msk smör
  • 1 st kvist rosmarin

Gör så här

Skala och skiva morot och rotselleri. Skala och hacka löken. Fräs rotsaker och lök mjuka i smöret i en kastrull. Tillsätt buljong, vinäger, soja och socker. Låt sjuda utan lock ca 20 min. Sila av rotfrukter och lök. Tillsätt portvinet.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top