Rullrån

Du behöver 3 st äggvitor 1.25 dl strösocker 1.25 dl vetemjöl 60 g smält smör Gör så här 1 Rör samman alla ingredienserna till en...


12 portioner

Du behöver

  • 3 st äggvitor
  • 1.25 dl strösocker
  • 1.25 dl vetemjöl
  • 60 g smält smör

Gör så här

1
Rör samman alla ingredienserna till en smet. Klicka smeten på bakplåtspapper och bred ut till en tunn rundel, ca 12 cm i diameter, med palettkniv eller stekspade. Det ryms 2-3 rån på varje plåt.

2
Grädda mitt i ugnen i 200 grader 3-4 minuter. Ta ut plåten och lossa kakorna omedelbart. Rulla dem runt en tunn pinne och låt kallna på galler. Eller låt dem kallna helt platta som flarn.

3
Lägg ett rån på en gräddkudde på varje dessert.

4
Blanda 2 msk rostade mandelspån i smeten när variation önskas.


Kommentar:
Klicka på länkarna för fler recept från Falkholts krog i Dalsland!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top