Krögarbröd

Du behöver 25 g jäst 5 dl vatten svalt 0.5 msk salt 11 dl mjöl till knådning och utbakning Gör så här Vispa jästen slät...


1 portion

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten svalt
  • 0.5 msk salt
  • 11 dl mjöl till knådning och utbakning

Gör så här

Vispa jästen slät i vattnet. Arbeta ner salt och mjöl. Arbeta både länge och väl till en jämn, slät och ganska fast deg. Låt degen jäsa till dubbel storlek (2-4 timmar) under bakduk. Kavla ut degen till en platta (40 x 50 cm). Rulla ihop som en rulltårta (ca 80 cm lång). Foga samman ändarna så att det blir en krans. Placera brödet på bakplåtspapper på plåt. Gör skåror i degen. Jäs utan bakduk i 2 timmar. Grädda kransen i 275 grader i 10 minuter. Pensla brödet med kallt vatten och låt grädda vidare i avstängd ugn i ca 15 minuter. Vänd brödet så att undersidan kommer upp. Grädda ytterligare 15 minuter. Låt brödet svalna utan bakduk.


Kommentar:
Det här är en av de enkla rätterna som du kan bjuda på vid en spontan vårfest för dina vänner.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top