Grönt iste

Du behöver 5 st te koppar nybryggt grönt Gör så här 1 Låt tet kallna och frys in i isfack, det tar ett par tre...


4 portioner

Du behöver

  • 5 st te koppar nybryggt grönt

Gör så här

1
Låt tet kallna och frys in i isfack, det tar ett par tre timmar. Mixa i hushållsmaskin (det kan gå hårt åt knivarna) eller handveva genom iskross. Eller stoppa isen i plastpåse, pressa ut luft och knyt till. Gå lös på påsen med brödkavel eller hammare tills isen är finkrossad.

2
Häll upp iskrosset i glas och låt smälta medan du tar en paus och sörplar smältande iste genom grovt sugrör.


Kommentar:
Grönt te är inte fermenterat, jäst, som bruna teblad, utan bara torkad färskvara. Bryggt och fryst ser det mer gult ut.
Som allmän vardagsdryck i Östern, har det fått ord om sig att vara ömsom sjukdomsförebyggande, ömsom hallucinogent.
Inga säkra belägg för någondera tycks finnas. Men faktum kvarstår: redan varmt grönt te släcker törsten och smakar förträffligt, milt och lite myntaartat, till asiatisk mat. Kylt är det än mer läskande.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top