Couscoussallad

Du behöver 2 msk rapsolja 1 dl squash smått tärnad 1 dl stjälkselleri smått tärnad 3 tsk peppar smått tärnad spansk 4 dl couscous 5...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 msk rapsolja
  • 1 dl squash smått tärnad
  • 1 dl stjälkselleri smått tärnad
  • 3 tsk peppar smått tärnad spansk
  • 4 dl couscous
  • 5 dl vatten + 1 tärning grönsaksbuljong

Sås:

2 dl matlagningsyoghurt
citron rivet skal av 1
1 krm salt
1 msk flytande honung
koriander ev. färsk

Gör så här

1
Värm oljan i en kastrull, fräs squash, selleri och peppar ett ögonblick. Tillsätt couscous och fräs några sekunder till. Häll över kokande grönsaksbuljong. Rör om, sätt på lock och låt grynen svälla vid sidan om plattan i 5 minuter. Rör upp grynen luftiga med en gaffel.

2
Sås: Rör samman yoghurt, citronskal, salt och honung. Tillsätt grovhackade korianderblad om så önskas.


Kommentar:
Den här rätten är inspirerad av Medelhavets svalka och Saharas hetta.
Ett inslag i menyn “Med internationell prägel” som ingår i temafesten “Fest jorden runt”. Övriga rätter i menyn hittar du nedan. Fler festidéer hittar du om du klickar på “Temafester” i Kökets vänstermeny.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top