Salviasky

Du behöver 1 dl vitt vin 2 msk schalottenlök hackad 4 dl kalvfond (från flaska) 0.5 msk chilifrukt hackad röd 1 tsk honung 1 msk...

Tillagningstid: 20 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 1 dl vitt vin
  • 2 msk schalottenlök hackad
  • 4 dl kalvfond (från flaska)
  • 0.5 msk chilifrukt hackad röd
  • 1 tsk honung
  • 1 msk maizena eller arrowrot för
  • redning
  • 1 st salvia kvist färsk

Gör så här

1
Slå ihop vin, lök och honung och koka ihop till 2/3 av ursprungsmängden ungefär.

2
Slå i fond och smulad salvia och låt sjuda 10 minuter.

3
Red av med maizena eller arrowrot.


Kommentar:
Fler recepttips från Wreta Gästgifveri hittar du om du klickar på länkarna!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top