Persikotårta

Du behöver 250 g smör 2.5 dl strösocker 4 st ägg 3 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 3 tsk vaniljsocker 0.5 dl persikolikör (eller konjak)...


10 portioner

Du behöver

  • 250 g smör
  • 2.5 dl strösocker
  • 4 st ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 0.5 dl persikolikör (eller konjak)

Garnering:

florsocker
2 st persikor burkar inlagda

Tillbehör:

vispgrädde

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader.

2
Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggen. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och tillsätt, samt likör eller konjak. Fyll en smord, mjölad och sockrad form med smeten och grädda i ugnen cirka 30 minuter. Stjälp upp och låt svalna.

3
Lägg ut några blad över kakan, till exempel pelargon eller murgröna, och pudra över florsocker. Ta bort bladen och dekorera också kakan med skivade persikor.

4
Servera med vispad grädde, gärna smaksatt med persikolikör eller lite rivet citronskal.


Kommentar:
Duka upp en vårbuffé med inspiration från kryddornas och dofternas Provence. Lena Linderholm, hängiven matlagare och konstnär, bjuder på sina bästa rätter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top