Du behöver
- 250 g smör
- 2.5 dl strösocker
- 4 st ägg
- 3 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 3 tsk vaniljsocker
- 0.5 dl persikolikör (eller konjak)
Garnering:
florsocker
2 st persikor burkar inlagda
Tillbehör:
vispgrädde
Gör så här
1
Sätt ugnen på 175 grader.
2
Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggen. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och tillsätt, samt likör eller konjak. Fyll en smord, mjölad och sockrad form med smeten och grädda i ugnen cirka 30 minuter. Stjälp upp och låt svalna.
3
Lägg ut några blad över kakan, till exempel pelargon eller murgröna, och pudra över florsocker. Ta bort bladen och dekorera också kakan med skivade persikor.
4
Servera med vispad grädde, gärna smaksatt med persikolikör eller lite rivet citronskal.
Duka upp en vårbuffé med inspiration från kryddornas och dofternas Provence. Lena Linderholm, hängiven matlagare och konstnär, bjuder på sina bästa rätter.